KVM bağlantısı nedir denildiği zaman akla gelen ilk terimler hiç şüphesiz klavye, mouse ve video olmaktadır. KVM kelimesinin baş harflerini meydana getiren bu parçalar, uzak mesafede yer alan bilgisayarların kolay bir şekilde yönetilebilmesini sağlamaktadır. Donanımsal cihaz parçaları olarak da bilinen bu ürünler, web sektörü çevresinde KVM switch olarak da anılmaktadır. Parçalar kullanılarak yalnızca tek bir bilgisayar üzerine değil birden fazla bilgisayar üzerinde etki edilebilmektedir. KVM switch kullanılarak istenen uzaklıktaki sunucuya ait fareler, klavyeler ve ekranlara IP aracılığı ile ulaşılabilmekte ve BIOS kullanılarak tüm yönetim işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Standart olarak kullanılan yönetim elemanlarının ve yazılımlarının yeterli gelmediği durumlarda KVM donanım parçaları etkili olmaktadır.
KVM bağlantısı nedir? ve buna benzer sorulara en doğru yanıtları verebilmek için masaüstü seviyesinde kalan parçaları iyi bilmek gerekmektedir. KVM parçaları, uzaktan erişilen bilgisayarların BIOS seviyesine göre inebilmekte ve yönetim alanı oluşturmaktadır. Bu nedenle bu parçalar web sektörü için alternatifi olmayan en avantajlı seçeneklerdir. Sunucuların barındırdığı tüm ortamdaki network ağının çökmesi durumunda bile KVM parçaları ağlara kolay bir şekilde ulaşmakta ve sunucu ile doğrudan bir iletişim kurabilmektedir. KVM cihazının herhangi bir veri merkezine ya da sunucuya göre bir lokasyonu olmadığı için kullanıcılara büyük avantaj sunmaktadır. Lokasyon olmaması, cihazı çevre etkenlerden kaynaklı tüm problemlerden korumakta ve kötü koşullarda dahi faydalı sonuçlar meydana getirebilmektedir.
KVM Özellikleri Nelerdir?
KVM bağlantısı nedir? sorusu kadar "KVM özellikleri nelerdir?" sorusu da merak konusudur. KVM cihazının internet sektöründe çok önemli bir yönetimsel işlem çözücü olduğu bilinmektedir. Web sitesinden kaynaklı işlemlerin sorusuz şekilde çözülmesinde KVM parçaları asıl sorumludur. KVM bu özelliğine ek olarak sunucu sahiplerini de güvenlik konusunda rahatlanmaktadır. Kullanıcılarına en fazla memnuniyeti sağlayan KVM cihazı ile herhangi bir işlem kısıtı yaşamadan sunucuya hızlı şekilde ulaşılabilmektedir. Aynı zamanda bilgisayardaki BIOS seviyesi kontrol edilebilmekte, tüm bakım ve yönetim işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Tüm bunlara ek olarak KVM sayesinde şifre kontrolü ve buna benzer güvenlik önlemleri oluşturulabilmekte ve sunucu sahibinin tüm güvenlik endişeleri ortadan kaldırılabilmektedir.
KVM Kullanmanın Avantajları Nelerdir?
KVM bağlantısı nedir? diye merak eden kişiler KVM kullanmanın avantajlarını da merak etmektedir. Herhangi bir üst düzey yazılıma ihtiyaç duymadan çalışabilen KVM parçaları, BIOS yardımı ile internet yönetim işlemlerini gerçekleştirilebilmektedir. Çalışma stili sayesinde başka alternatifi bulunmayan KVM; Terminal Service ya da Teamviewer tarzı uzaktan uygulamaların tersine daha üst düzey bir yönetim ağı oluşturmaktadır. Son derece ekonomik olan KVM sayesinde sunucular arası fiziksel geçiş sağlanabilmekte ve yalnızca bir ya da iki dakika içinde tüm servis yazılımlarına ulaşılabilmektedir.
KVM Grupları Nelerdir?
KVM bağlantısı nedir? sorusunun yanı sıra KVM cihazının kaç ana grup altında toplandığı da merak edilmektedir. KVM swich genel olarak dijital ve analog olmak üzere iki alt gruba ayrılmaktadır. Dijital KVM switch olarak bilinen ilk grupta IP erişim imkânı vardır. Bağlı tüm bilgisayarlar KVM erişimi yapabilmekte ve IP kodu ile uzaktan erişime ulaşabilmektedir. Bu KVM switch grubu piyasada yer alan tüm dijital OSD menüsüne sahiptir. Aynı zamanda kısa yollar üzerinden ekran geçişleri de dijital KVM switchler kullanılarak yapılmaktadır. Diğer grup olan analog KVM geçişler, sadece başında bağlı bulunan bilgisayarların erişimine izin vermektedir. Kendi içinde otomatik ve manuel şeklinde sınıflara ayrılan bu gruptaki manuel KVM'ler yalnızca butonlar kullanarak geçiş sağlayabilmektedir. Otomatik KVM switch çeşitleri ise klavye kısa yolları kullanmaktadır.