X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar
X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar

Sanal Sunucu Paketlerinde 10 AY Öde 12 AY Kullan Fırsatı İçin Hemen TIKLAYIN !

Tüm Hosting Paketlerinde NET %30 İndirim ! Paketleri Hemen İncelemek İçin TIKLAYIN !

WhatsApp  Satış Öncesi


403, web sunucusundan müşterinin tarayıcısına standart bir yanıt kodu olan bir HTTP durum kodudur. Bir hata olduğunda, bu kodlar sorunun nedenini bildirir, böylece kullanıcılar sayfanın neden yüklenmediğini bilir. 403 hata kodu durumunda, mesajın istemci tarafında çeşitli varyasyonları vardır ve bazıları 403 kodunu bile içermez. Bu yazımızda sizlere 403 forbidden hatasının ne olduğunu nedenleriyle beraber açıklıyoruz.

403 Forbidden Hatasının Nedenleri

Genellikle, 403 forbidden hata, istemci tarafında bir erişimin yanlış yapılandırılmasından kaynaklanır; bu, sorunu genellikle kendiniz çözebileceğiniz anlamına gelir. Bu hataların yaygın bir nedeni, dosya veya klasörü kimlerin okuyabileceğini, yazabileceğini ve yürütebileceğini denetleyen dosya veya klasör izin ayarlarıdır. Bu durumda iki olasılık vardır: ya web sitesi sahibi, kaynaklara erişememeniz için ayarları düzenlemiştir ya da doğru izinleri ayarlamamıştır. İkinci yaygın neden, .htaccess dosyasındaki bozuk veya yanlış bir ayardır. Bu, dosyada değişiklik yaptıktan sonra olabilir. Neyse ki, sorunu basitçe yeni bir .htaccess dosyası oluşturarak çözmek kolaydır. 

Bu iki yaygın neden dışında, hata için bazı olası tetikleyiciler şunlardır: Eksik dizin sayfası – web sitesinin ana sayfa adı index.html veya index.php değil. Hatalı WordPress eklentisi – bir WordPress eklentisi doğru şekilde yapılandırılmamışsa veya başka bir eklentiyle uyumlu değilse, 403 hatasını tetikleyebilir. Yanlış IP adresi – alan adı, artık erişiminizi engelleyen bir web sitesini barındıran yanlış veya eski bir IP adresine işaret ediyor. Kötü amaçlı yazılım bulaşması – kötü amaçlı yazılım bulaşması .htaccess dosyasının sürekli olarak bozulmasına neden olabilir. Dosyayı geri yüklemeden önce kötü amaçlı yazılımı kaldırmanız gerekir. Yeni web sayfası bağlantısı – site sahibi, önbelleğe alınmış sürümden farklı olan sayfanın bağlantısını güncellemiş olabilir. 

403 Forbidden Hata Mesajı Nasıl Onarılır 

403 yasak hatası dosya erişim izinleriyle yakından ilgili olduğundan, onu düzeltmek için aşağıdaki yöntemlerin ana odak noktası olacaktır. Bununla birlikte, web tarayıcı önbelleğini temizlemek veya kötü amaçlı yazılım taraması yapmak gibi bu sorunu çözmenin başka yolları da vardır. 

1. .htaccess Dosyasını Kontrol Edin: .htaccess dosyası genellikle site dizininde gizli kaldığından aşina olmayabilirsiniz. Ancak, Hostinger Dosya Yöneticisini kullanıyorsanız, .htaccess dosyası varsayılan olarak public_html dizininizde bulunur. .htaccess dosyası bir sunucu yapılandırma dosyasıdır ve esas olarak Apache Web Sunucusu ayarlarını değiştirerek çalışır. .htaccess çoğu web sitesinde varsayılan olarak mevcut olsa da, web sitenizde yoksa veya dosya yanlışlıkla silindiyse manuel olarak bir .htaccess dosyası oluşturmanız gerekir. 

2. Dosya ve Dizin İzinlerini Sıfırlayın: 403 hatası yasak mesajıyla karşılaşmanın bir başka nedeni de dosya veya klasörler için yanlış izinlerdir. Genel olarak, dosyalar oluşturulduğunda, bunları nasıl okuyabileceğinizi, yazabileceğinizi ve yürütebileceğinizi kontrol eden belirli varsayılan dosya izinleriyle birlikte gelirler. 

3. WordPress Eklentilerini Devre Dışı Bırakın: Buraya kadar geldiyseniz, hatanın uyumsuz veya hatalı bir eklentiden kaynaklanmış olma ihtimali vardır. Bu adımda, 403 yasak hatasını düzeltip düzeltmediğini kontrol etmek için eklentileri devre dışı bırakmayı deneyeceğiz. İşlemi tek tek yapmak yerine tüm eklentileri bir kerede devre dışı bırakmanızı öneririz. Bu yöntemi izleyerek, sorunu tespit edebilmeli ve bir çözüm için çalışmalısınız. 

4. Bir Index Page Yükleyin: İndex.html veya index.php olarak adlandırılması gerektiği için web sitenizin ana sayfa adını kontrol edin. Değilse, o zaman iki alternatif var. Bunlardan ilki ve en basiti, ana sayfayı index.html veya index.php olarak yeniden adlandırmaktır. Ancak, mevcut ana sayfa adını korumak istiyorsanız, public_html dizininize bir dizin sayfası yükleyin ve mevcut ana sayfanıza bir yönlendirme oluşturabilirsiniz.

Top